Nieuws

Oogstdag in de Achterhoek 2021

25 juli 2021

Op de laatste zondag van juli organiseren wij eens in de twee jaar een traditionele oogstdag met verschillende gewassen. Dit jaar zijn het zelfs twee dagen; zaterdag 31 juli en zondag 1 augustus 2021! Deze dag wordt gras geoogst en aardappels gerooid en gesorteerd zoals dat zo’n 50 jaar geleden veel in de Achterhoek gebeurde. Het bijna uitgestorven graanras rogge zal op maar liefst 6 verschillende manieren van het land worden gehaald en daarna traditioneel worden verwerkt. Daar omheen zijn vele aanverwante activiteiten te aanschouwen.

Traditioneel oogsten in de Achterhoek
Traditioneel houdt bijvoorbeeld in dat volgens goed Achterhoeks gebruik de noeste arbeiders op het land worden voorzien van een authentiek natje en droogje. Dit alles gebeurt in klederdracht uit vervlogen tijden. Het geheel wordt omlijst met demonstraties van o.a. boerendansers en een muzikale noot van een orkest en nog veel meer. Het speciaal ouderwetse lange gras wordt op vele verschillende manieren verwerkt tot hooi. Dit gebeurt met met mankrachten, met paarden en oude trekkers.

Op ons terrein (met een oppervlakte van ongeveer 20.000 m² ) is een grote speelweide met o.a. verharde skelterbaan, speelboten, vele terrassen zowel binnen als buiten met drinken, ijs en streekgebonden etenswaar. De oogstdag is een evenement voor jong en oud. Een dag bol van gezelligheid, traditie, cultuur en educatie!

Schapen scheren op eerste en tweede pinksterdag

23 en 24 mei 2021

Schapen scheren op Feltsigt

Ondanks COVID-19 moeten onze schapen wel geschoren worden. Rekening houdend met de op dat moment geldende maatregelen is het scheren voor publiek te aanschouwen. Met het scheren, door ons uitgevoerd, willen we graag iedereen (en met name de kinderen) een brede glimlach op het gezicht toveren. Want van een dik schaap in korte tijd een dun schaap maken, dat is toch grappig!

Op zondag 23 en maandag 24 mei zal het scheren plaatsvinden in een van de vele dierweides. Elk uur worden drie schapen geschoren, de klauwen verzorgd en er wordt verteld over het schapenras dat op dat moment geschoren wordt. De vers geschoren wol wordt geveild onder het aanwezige publiek. Wie wil er nou niet een mooi kleedje van schapenwol! Kinderen mogen in de wei staan om de lammeren te kunnen aaien. Wij verzoeken iedereen die hier graag bij wil zijn te reserveren via onze afspraakplanner. Na de activiteit is er de mogelijkheid om gebruik te maken van de rest van de kinderboerderij.

De nieuwe website is live!

9 april 2021

We hebben hard gewerkt om onze website te vernieuwen, zodat we je ook in het nieuwe seizoen goed kunnen informeren over alle activiteiten op onze kinderboerderij.

1

Leuk als je ons nieuws deelt!

© Kinderboerderij Feltsigt

Volg je ons ook op Facebook?

Via ons Facebook kanaal houden we je op de hoogte van speciale acties en andere bijzonderheden. Leuk als je ons ook gaat volgen!

Bezoek alleen op afspraak

​Woensdag-, donderdag-, vrijdag-, zaterdag- en zondagmiddag van 13:00-18:00 uur. Meld je svp vooraf aan via deze link.

Tijdens de vakanties hanteren wij dezelfde openingstijden.

Entree: € 2,50 pp

Er is geen pinautomaat aanwezig.

Adresgegevens

Recreatie en Kinderboerderij Feltsigt
Bekveldseweg 5
7255 KG Bekveld (gem. Bronckhorst)

0575-462828 of 06-83262081
info@feltsigt.nl
www.feltsigt.nl

realisatie website: StudioDubbel