Fruitplukken in de Achterhoek

Aan het eind van de zomer bieden wij altijd twee weken de mogelijkheid tot fruitplukken.
We hebben (appels (voldoende) en peren (beperkt) zo lang de voorraad strekt.
Kinderboerderij Feltsigt zorgt dat je een doosje of tasje krijgt voor het fruit en er staat een ladder of  trap klaar. Je kunt daarmee de appels en peren plukken, om ze daarna mee naar huis te nemen.
Verder zijn er voldoende eikels en hazelaars om te rapen Op het terras staat een notenboom en wanneer de noten vallen dan mag je deze meenemen. Kijk bij activiteiten wanneer je kunt fruitplukken of stuur ons even een mailtje als je zeker wilt weten of er nog voldoende fruit is.

Zonnebloemdoolhof

Eens in de twee jaar, tegelijk met het jaar dat er een Oogstdag wordt georganiseerd, zetten wij een zonnebloemdoolhof op.
Als je door dit doolhof loopt lijkt het net of je heel even door Frankrijk loopt. We zaaien een perceel grond in met zonnebloempitten. Als zij eenmaal bloeien levert dit een stukje Frankrijk in Bekveld op.
In het veld met zonnebloemen is een doolhof uitgezet op een manier zodat je optimaal kunt gaan genieten van al die mooie bloemen boven je hoofd en dat je even vergeet waar je bent. 

Oogstdag 25 juli 2021 Achterhoek

Oogstdag Achterhoek

De eerstvolgende Oogstdag op kinderboerderij Feltsigt is op 25 juli 2021 van 10u - 18u

Oogstdag Achterhoek in Bekveld: bol van tradities

Op de laatste zondag van Juli wordt er een traditionele oogstdag met verschillende gewassen georganiseerd.
De oogstdag wordt eens in de twee jaar georganiseerd en  in 2021 gaat het weer gebeuren!
Deze dag worden aardappelen geoogst en gesorteerd zoals dat zo’n 50 jaar geleden veel in de Achterhoek gebeurde.
Het bijna uitgestorven graanras rogge zal op maar liefst 6 verschillende manieren van het land worden gehaald en daarna traditioneel worden verwerkt.

Activiteiten

Old-timershow / Dors(t)feest / Zonnebloemen / Dorsen / Grasmaaien / Aardappelen rooien / Van Grond tot Mond / Historische gereedschappen / Hooien / Rogge maaien

Klederdracht, muziek en gebruiken uit de Achterhoek

Achterhoekse klederdracht

Traditioneel houdt bijvoorbeeld in dat volgens goed Achterhoeks gebruik de noeste arbeiders op het land worden voorzien van een authentiek natje en droogje. Dit alles gebeurt in klederdracht uit vervlogen tijden.
Het geheel wordt omlijst met demonstraties van o.a. boerendansers en een muzikale noot van een orkest en nog veel meer.
Het speciaal ouderwetse lange gras wordt op vele verschillende manieren verwerkt tot hooi.
Dit gebeurt met met mankrachten, met paarden en oude trekkers.
Op het terrein van recreatieboerderij Feltsigt (met een oppervlakte van ongeveer 20.000 m² ) is een grote speelweide met o.a. verharde skelterbaan, speelboten, vele terrassen zowel binnen als buiten met drinken, ijs en streekgebonden etenswaar. De oogstdag is een evenement voor jong en oud.
Een dag bol van gezelligheid, traditie, cultuur en educatie!

Jong of wat ouder?

Voor iedereen is er van alles te beleven op deze mooie oogstdag in de prachtige Achterhoek.
Welkom!
Openingstijd 10.00 –18.00 uur
€4,00 p.p,
€2,50 kinderen t/m 12 jaar
Gratis parkeren. 
Let op: bij slecht weer wordt de Oogstdag Achterhoek verplaatst naar augustus.

Voorbereidingen Oogstdag Achterhoek: nieuwsupdate 12 juli

Nieuws vanuit Feltsigt:
De oogstdag komt er aan.....De rogge groeit goed en ziet er al mooi uit. Als het waait en je loopt er langs kun je het horen ruisen, de aren moet nog even rijpen. Het ziet er al prachtig uit met hier en daar een klaproos en korenbloem er tussen.
De aardappelen kunnen op 30 juli geraapt worden en het gras kan worden gehooid.
De voorbereidingen zijn in volle gang. Noteer het alvast in je agenda.

Mais drive & Farmers Country Path

Maisdrive & Farmers Country Path Achterhoek;

Uniek op deze manier ............Super Friday & Super Saterday
                                                        24-07 t/m 29-08-2020

Achter op het terrein van de kinderboerderij is een groot perceel mais van 10.000 m2. 
Dit jaar anders van opzet dan andere jaren dit heeft alles te maken met Covid 19. Maar we denken dat we toch wat unieks kunnen aanbieden en wel een maisdrive. Je kunt met het gezin in de auto door de mais.  
Elke vrijdag en zaterdag ochtend tot 29-08 is er een maisdrive inclusief brunch. Tussen 9;30-12;30 kan er ook tegen een kleine vergoeding zonder brunch worden genoten van de maisdrive. Deze zit vol verassingen ( ook voor de kinderen) en wetenswaardigheden. Al met al een totale nieuwe beleving die ook nog een coronaproof is.
Wanneer men van  een brunch gebruik wenst te maken kan de bestelling bij binnenkomst vanuit de auto worden doorgegeven. Na het verlaten van de maisbeleving wordt de brunch overhandigt aan de route. Vervolgens zijn er gezellige zitjes gecreëerd waar de auto naast kan worden geparkeerd. Dit alles met voldoende  afstand tot de overige "drivers"

Daarnaast is er op de vrijdagen en zaterdagen de middagen 13:00-17:00 uur het Farmers Country Path  geopend
Het
Boerenlandpad ( Farmers country path ) is een looproute van ongeveer 700 meter door bos en sloten evenals over maaipaden en langs akkers. Dit pad zit vol educatie en spellen. Bij aanvang ontvangen de deelnemers bij het Boerenlandpad loket een startformulier waar alle spellen & raadsels op staan. In groepen van max 6 personen kunnen de spellen worden gespeeld in licht competitie verband. Meedoen is het belangrijkste wat er is. Daarom zijn er spellen van werkelijk elk niveau. Ook vanwege de vele educatieve elementen in het Boerenlandpad is het uiterst geschikt voor jong & oud. De deelnemersduur van het pad bedraagt ongeveer 60 minuten ( sterk afhankelijk van interesses en intensiviteit ). De kosten voor deelname zijn € 1,- per persoon. Deelname aan dit spel kan niet zonder dat men entree ( €2,50 p/p ) betaald heeft bij de ingang van Feltsigt of in het bezit is van een jaarabonnement. Dit is zo omdat op het terrein van Feltsigt  de start en finish is van het Boerenlandpad en er voor of na deelname vrij gespeeld en gerecreëerd kan worden aldaar.

mais drive & farmers country path

ingang maisdoolhof en nu op zoek naar de uitgang